Allt om bröllopsmat

En stor och viktig del för att din bröllopsfest ska vara lyckad är maten. Men att planera en hel måltid för er själva och era gäster kan vara svårt och stressfyllt. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig några tips på allt som har med bröllopsmat att göra.

Dessert

Vi börjar med desserten eftersom det är den roligaste och godaste delen av en måltid enligt många. Något som är ett måste på ett bröllop är en tårta. Det finns många fina tårtor som kommer att göra ditt bröllop extra minnesvärt. För att hitta en tårta du kan beställa till ditt bröllop öppnar du sin sökmotor och söker efter tårta + Stockholm om du bor i Stockholm för att snabbt se vilka företag som kan baka din bröllopstårta. Förutom tårta är det vanligt att man också bjuder på en dessert. Några exempel på desserter är pannacotta, glass, olika kompotter, mousse och crème brûlée.

Mat

Med det är det hög tid för oss att prata lite om maten. Det här med att bestämma mat till ett större sällskap är svårt, särskilt med tanke på allergier och att folk kan ha olika preferenser när det kommer till mat. Därför kan det vara en bra idé att ha en kötträtt och en vegansk eller vegetarisk rätt så alla har något att välja på. Ni kan bjuda på en trerätters middag, eller en buffé. Ni väljer själva vad som passar er bäst och vad ni tror era gäster skulle uppskatta. Om det är en trerätters med förrätt, varmrätt och efterrätt eller en tacobuffé kvittar. Det är ert bröllop.

Förutom att ni kan ha en tacobuffé finns det en hel del andra maträtter att välja på. På bröllop är det vanligt att man serverar kött, lax eller kyckling till varmrätt tillsammans med rotfrukter eller liknande. Till förrätt är det vanligt med soppa, en enkel sallad eller små munsbitar. Och efterrätterna har vi ju redan gått igenom. På internet finns det massor av förslag på maträtter ni skulle kunna ha på ert bröllop.

Snacks

Det kan också vara trevligt att bjuda på snacks under kvällen. Det kan till exempel vara roligt att bjuda på popcorn i små behållare eller ha en buffé med massor av olika sorters godisar som gästerna själva kan välja och vraka bland. En del väljer att bjuda på kakor och andra bakverk medan andra väljer att bjuda på snacks som popcorn, chips, ostkrokar, nötter och annat ni kan hitta i snackshyllan.

Dryck

Sist men inte minst har vi drycker. Det kan vara trevligt att bjuda på vin till maten och läsk till ungdomarna. En del väljer att ha en bar så att gästerna själva kan välja vad de vill dricka.