Bröllop på liten budget

Många drömmer om sin bröllopsdag redan från ung ålder, det är en av de stora dagarna i både en kvinnas och mans liv. En glädjefylld dag då man firar kärlek, gemenskap, familj och framtida lycka. Ett bröllop kan lätt kosta väldigt mycket, det finns egentligen inget tak på hur mycket man kan spendera. Om du och din man har en liten budget, eller ni helt enkelt inte är människor som vill ha det storslaget och lyxigt, då finns det många knep för att få till en helt fantastisk dag för en mindre summa.

Börja planera i god tid

Ju tidigare du börjar desto mer kan du hitta till en lägre kostnad. Det första du behöver är en plats för själva vigseln. Boka en kyrka eller en plats för borgerlig vigsel. Under sommaren kan en vigsel med fördel utföras utomhus, men dubbelkolla innan om det behövs tillstånd. Sedan behöver du ett bra ställe för din mottagning. Kolla med vänner och familj om någon vill låna ut sin trädgård. Bor du i lägenhet så kanske det finns en föreningslokal, de brukar vara relativt billiga att hyra under en kväll. Sedan är det dags att tänka på dryck. Du kommer vilja ha ett stort lager av riktigt gott Bubbel till alla skålar under kvällen. Glöm inte heller att lägga undan en flaska för senare på kvällen när ni dragit er undan och vill dela er första skål ensamma som man och hustru. Då det finns många delar att planera så gäller det att prioritera din budget för det som känns allra viktigast för just dig. Något som ofta har stor betydelse är brudklänningen! Ofta har vi redan en ide om hur vi vill att den ska se ut och även här finns lösningar för att komma undan lite billigare. En brudklänning behöver inte kosta tiotusentals kronor. Det finns en stor andrahandsmarknad för brudklänningar och ett bra tips är att handla på nätet. Utomlands kostar klänningar mindre, beställ en storlek större än du tror att du behöver och ta med till en sömmerska i Sverige.

Mat, blommor och dekorationer

Börja med att gå igenom vänskapskretsen, dina vänner har mer att erbjuda än man kanske först tänker på. Vem har en trädgård med fina blommor till din brudbukett? Vem är bra på att baka och kan göra dina bröllopstårta? Känner ni en bra hobbykock? Strunta i en dyr cateringfirma och kör på en härlig buffé. Enkel mat är ofta den godaste och väldigt uppskattad så satsa på mycket kallskuret, sallader, skaldjur och kyckling. Olika roliga dekorationer med bröllopstema går att hitta på nätet billigt, tänk på att leveranstiden kan vara lång. Du har säkert en vän som älskar musik och gärna ställer upp som DJ under kvällen när det är dags att feta loss lite och svänga på de lurviga. Du kan enkelt få ihop en helt fantastisk kväll även på en låg budget om du bara kommer ihåg att tänka lite utanför boxen.