Planera ditt bröllop

Det finns mycket som du behöver tänka på om du ska gifta dig. Här kommer din hjälp så att du inte glömmer bort något viktigt inför den stora dagen.

Boka kyrka och festlokal

Först och främst måste du boka kyrka och festlokal. När du har gjort det kan du skicka ut inbjudningskorten. Det är smart att försöka boka en festlokal och kyrka så snart du har beslutat datum, särskilt om ni planerar att gifta er under våren eller sommaren. Innan ni vet ordet av så är lokalerna uppbokade av andra brudpar.

Gästlistan

Samtidigt som ni bokar lokaler är det smart att tänka igenom vilka ni ska bjuda. Om ni vill ha ett stort bröllop ska ni skriva gästlistan innan ni bokar festlokal. För att försäkra er om att alla får plats. Eller så vet ni var ni vill gifta er och anpassar antalet gäster efter festlokalen. Hur många gäster ni ska bjuda är individuellt. Det kan dock vara klokt att tänka igenom vilka principer ni ska utgå från om ni inte ska ha ett stort bröllop. Det kan bli konstigt att bara bjuda en kusin istället för båda kusinerna om du har samma relation till dem. Detsamma gäller kompisgäng. Ska ni bara bjuda era närmaste vänner eller hela vänkretsen? Vilka har bjudit er på bröllop tidigare och vilka tror ni kommer bjuda er på deras bröllop i framtiden?

Kläder och bröllopstårtan

Det är smart att leta bröllopskläder så snart ni har ett datum. Det tar tid att hitta bröllopsklänningen med stort B. Det tar också tid att hitta vilken catering eller restaurang som ska få laga er mat. Ni vill hinna avsmaka maten. Sedan vill ni att bröllopstårtan både ska smaka fantastiskt gott och se lika fantastisk ut.