Så dekorerar du bäst inför bröllopet

Att planera bröllop är både kul och stressigt. Det är många saker att ta hänsyn till i planeringen. Utöver mat, dryck, ceremoni, ringar och klänning är det viktigt att planera dekorationerna. För att få till en kul och stämningsfull bröllopsfest är fina dekorationer ett måste. Här hittar du de bästa dekorationstipsen inför bröllopet.

Små detaljer gör stor skillnad

Det är detaljerna som avgör stämningen och därför bör alla bröllop, oavsett storlek, ha härliga dekorationer. Hos Partytajm hittar du ett stort sortiment av festprylar och partydetaljer. Här finns även många detaljer som passar utmärkt till bröllopet, exempelvis:

  • Bröllopsskyltar.
  • Ballongbågar och girlanger.
  • Inbjudningskort och bordsplaceringskort.
  • Konfetti och konfettikanoner.

Oavsett bröllopsbudget och antal gäster bör du och din partner ha fina dekorationer för att få till just den stämning ni vill ha. Med fina ballonger eller glittrig konfetti kan ni skapa en speciell stämning för en billig peng. Svenska brudpar lägger i snitt 54 000 kronor på sitt bröllop, men det går att få till ett lyxigt bröllop till ett budgetpris.

Bordsdekorationer skapar en oförglömlig bröllopsmiddag

Glöm inte bort att dekorera borden på bröllopsmiddagen! Många brudpar lägger mycket tid på att planera mat och dryck samt göra en bra bordsplacering, men sen glömmer de bort dekorationerna. Oavsett om ni ska ha en klassisk sittning eller buffé bör borden dekoreras. Strö gärna konfetti, exempelvis små silverfärgade kulor eller hjärtformad konfetti, på buffébordet såväl som på gästernas bord. Vackra placeringskort, lyxiga servetter och ljus är andra dekorationer som förvandlar bröllopsmiddagen till en lyxig och oförglömlig måltid.

Blommor sätter stämningen

Blommor är en utmärkt dekoration för att skapa en romantisk och ljuvlig stämning på den stora dagen. Utöver bröllopsbuketten så kan blommor och gröna blad även användas för att pynta utomhus eller inomhus. Ett köpt blomsterarrangemang kan kosta många tusenlappar, men du kan göra mycket själv om bröllopet är på våren eller sommaren. Gå till närmsta äng och plocka blommor. Sätt i fina vaser som sedan ställs på drink- eller buffébord samt på middagsborden.

Matcha gärna brudbuketten med blomsterdekorationerna för en helhetlig känsla på bröllopet. Tänk på att en bröllopsbukett ska vara både vacker att se på och bekväm att hålla i. Välj därför inte för vildvuxna och taggiga blommor.