Planera ditt drömbröllop

När du och din partner har bestämt er för att säga ja till varandra är det dags att sätta er ner och börja planera för bröllopet. Det är mycket att tänka på när det kommer till att planera bröllop. Ta en kväll eller dag när ni har gott om tid, bunkra upp godis och andra snacks. Börja sedan brainstorma och göra moodboards för att veta vilken typ av bröllop ni vill ha och vilken stil. Det blir en mysig stund tillsammans med några levande ljus och favoritgodiset bredvid er. Något annat ni kan använda godis till är när ni ska göra små presenter till gästerna. Det är vanligt att ge varje gäst en liten grej. Ibland kan energin tryta innan det är dags för bröllopsmiddag och då kan det vara perfekt att ge varje gäst godis för att de ska få energin tillbaka. Blanda olika sorters godis så att det finns någon bit för alla eftersom smaken kan skilja sig mycket mellan olika personer. Det finns massor med roligt godis att köpa.

Bestäm antalet gäster

När du och din partner börjar planera ska ni bestämma hur många gäster som ska komma. Antalet gäster kommer att påverka både bröllopsbudgeten och vilken lokal ni behöver. Att sätta en budget för bröllopet är också en bra idé. Det kan vara bra att använda någon typ av planeringsverktyg för att hålla ordning på allt och veta vad som ska göras när.

12-6 månader innan bröllopet

När ni väl har bestämt er för att gifta er är det bra att lägga bröllopet ungefär ett år fram i tiden. Då har ni god tid på er att planera allt. 12-6 månader innan bröllopet är det bra att bland annat boka bröllopsresa, boka hotell för bröllopsnatten, boka fotograf, välja tärnor och marskalkar och boka kyrka eller vigsellokal.

6-3 månader innan bröllopet

Några månader innan bröllopet är det bra att planera själva vigseln, boka tid hos frisören, bestämma blommor, beställa hindersprövning från Skatteverket, bestämma bröllopsklänning och kostym, utforma ett festprogram och se över underhållningen. Det finns såklart fler saker att tänka på men allt beror på vilken typ av bröllop ni ska ha och hur många gäster som kommer.

1 månad före bröllopet

När det är en månad kvar är det dags att spika allt. Nu ska skorna börja gås in och det är dags att bestämma detaljer som parfym och smink, bestämma morgongåva och fixa alla detaljer inför bröllopsresan. När det är så kort tid kvar ska det mesta vara klart för att inte behöva stressa veckorna innan det är dags.