Jobba som bröllopskoordinator

Att jobba som bröllopskoordinator är ett attraktivt yrke som både är spännande och innehållsrikt. Inget bröllop är det andra likt och det är mycket av charmen med yrket. Om du vill arbeta som bröllopskoordinator kan du jobba som konsult och ta de uppdrag som du känner för. Om du vill kunna jobba som konsult kan du välja att vara egenanställd och kunna fakturera utan att ha ett eget företag. Du kan använda dig av Frilans Finans som är både tryggt och enkelt för dig men också smidigt för dina kunder. När du jobbar som egenanställd och fakturerar utan företag genom Frilans Finans slipper du alla administrativa uppgifter som kommer med att ha ett eget företag. Du slipper tänka på skatt, moms och egenavgifter, allt sådant tar Frilans Finans hand om.

Samla in referenser från olika bröllop

För att lyckas som bröllopskoordinator är det viktigt att du försöker samla in referenser. För att göra det kan du erbjuda dig att fixa någons bröllop gratis eller till en kraftigt rabatterad summa för att träna på att planera bröllop. Att ha en egen webbplats där du kan visa upp dina referenser och vilka tjänster du erbjuder är väldigt viktigt. Försök att få feedback från alla kunder som du arbetar för. Att kunna visa bilder från olika bröllop och att det finns kommentarer eller betyg från dina kunder är oerhört viktigt för att visa på din kompetens och framgång. Ju bättre du är på att dokumentera dina framgångar desto fler kunder kan du locka till dig. Det är viktigt att du verkligen gör ett bra jobb i början för att få bra referenser. När du blir en åtråvärd bröllopskoordinator kan du välja vilka bröllop som du vill göra. Det hårda jobbet som du lägger ner i början kommer med stor sannolikhet att belöna sig senare.

Hitta samarbetspartners

För att lyckas som bröllopskoordinator kan det vara en god idé att försöka knyta diverse kontakter och hitta bra företag som du kan samarbeta med. Bland annat är det viktigt att ha kontakter inom catering och ha ett bra samarbete med en eller flera bröllopsfotografer. Att ha ett samarbete med en bröllops-dj kan också vara fördelaktigt.