Ska du hålla tal på ett bröllop eller en fest? Det är mångas stora skräck, men samtidigt blir ju inte fester lika roliga om folk faktiskt inte håller tal.

Planera

Winston Churchill sa att om han skulle tala i tre minuter så behövde han förbereda sig i två veckor. Och han var en känd och god talare. För att kunna hålla ett bra bröllopstal behöver du förbereda dig. Du ska veta vad du säga. Var rolig, kom gärna med en anekdot, men var samtidigt respektfull. Tala helst inte längre än tre minuter. Tänk också på att du gör festen bättre genom att ställa dig upp och tala. Då händer det någonting och du visar brudparet att de verkligen betyder något för dig.

Känn dig trygg och snygg

Det underlättar enormt att hålla ett tal om du känner dig snygg. Som kvinna är det smart att satsa på lite högre klackar, så får du snyggare figur. Hitta en klänning eller kostym som verkligen passar din personlighet. Som en tjej hittar du väldigt bra inspiration i modemagasinet Elle, som har många tips för både fester och bröllop. Med snygga kläder och ett förberett tal kan du tryggt ställa dig upp och hålla talet.