Hur lång tid är det kvar till bröllopet? Du vill naturligtvis se riktigt snygg ut på din bröllopsdag. Har du köpt eller hyrt en klänning vill du också att den ska passa perfekt. Här kommer tipsen på hur du kommer i bröllopsform.

Bröllop

Det är både spännande, stressande och tidskrävande att gifta sig. Innan ni har beslutat datum, och bröllopet främst bara är en romantisk tanke, så är det mest bara roligt. Men när ni väl har skickat ut bröllopsinbjudningarna kommer livet plötsligt att mest kännas som en enda stor bröllopsplanering. Förhoppningsvis gifter du dig med ditt livs kärlek och då gör det inte så mycket att så mycket av fokuset blir på bröllopet. Men det kan vara lite svårt att få ihop både vardagsliv, jobb, eventuella barn och bröllop. Det är mycket som ska planeras, fullt med små saker som måste fixas. Allt från att hitta en klänning till att besluta vad ni ska äta och hur ni ska dekorera festsalen. Förutom att hitta en bröllopssal, så måste det finnas lediga tider för både festsalen och vigsel. Det kan bli riktigt stressande. Ett problem med stress är att det påverkar hälsan. Vi sover sämre och kan också förlora formen och lättare gå upp i vikt.

Kom i form

För att komma i bröllopsform är det klokt om du redan i början av planeringsstadiet även planerar in din hälsa. Så slipper du stressa med att behöva gå ner fem kilo månaden innan bröllopet för att komma i din bröllopsklänning. Det är smart om ni som brudpar tillsammans fokuserar på hälsan. Istället för att ni sitter vid köksbordet och samtalar om vilka som ska bli bjudna, så kan ni göra det under en promenad. Eftersom du kommer ha väldigt mycket att göra innan bröllopet kan det vara smart att fokusera på vardagsmotion. Ett tips är att gå minst 10 000 steg per dag. Behöver du eller din partner gå ner i vikt, så satsar ni på 15 000 steg per dag. Läs träningsmagasinet iForm så får du många tips på hur du lätt kan komma upp i 10 000 steg i din vardag. För att tona kroppen kan det vara klokt att gå på gym en gång i veckan. Eller så tränar du musklerna hemma med hjälp av hantlar och genom att använda kroppen som träningsredskap. För att behålla din vikt kan du med fördel försöka äta extra mycket grönsaker. Börja alla måltider med att lägga upp halva tallriken med sallad, så minskar du risken att äta för mycket.