Så får du råd med drömbröllopet

Kostnaden för bröllop kan ibland skena iväg. Mat, dryck, klänning, lokal och musikband är bara några saker som gör att bröllopet blir betydligt dyrare än planerat. Ibland dyker det även upp oförutsedda utgifter i samband med kalaset. Här hittar du tips på hur du får råd med drömbröllopet.

Lån till oförutsedda utgifter

Att låna pengar till hela eller större delar av bröllopet är sällan en bra idé eftersom det finns risk att du inte kan betala tillbaka lånet om summan är för hög. Därför ska du alltid göra en sparplan och planera bröllopet utifrån din budget. Det finns dock tillfällen då det dyker upp oförutsedda utgifter. Ett bröllop innehåller många olika moment och det är tråkigt att låta brist på pengar förstöra kalaset. Kanske behöver ni köpa in mer alkohol än planerat eller boka en ny fotograf? Oavsett vad det är för typ av oväntad utgift så kan det vara bra att veta att det finns möjlighet att låna pengar och få dem utbetalade snabbt. Hos Lånakuten.com kan du ansöka om ett snabblån, även kallat sms-lån, för mindre belopp. Den här typen av lån är särskilt anpassat för mindre konsumtion och plötsliga utgifter. På Lånakuten kan du enkelt jämföra snabblån hos cirka 60 olika långivare för att hitta det som har lägst ränta. Du kan även ansöka om lån utan UC om du inte vill att din kreditvärdighet ska påverkas.

Gör en sparplan

Bröllop kostar pengar och därför kan det vara en god idé att dela in utgifterna i olika kategorier för att ta beslut om vad som bör prioriteras. Dryck och bröllopsmat är för många en av de viktigaste delarna, men kanske kan du dra ner på kostnaden för lokal, klänning eller dekoration? Du bestämmer själv vad som är viktigast på ditt bröllop, men det kan vara bra att ha i åtanke att det oftast behövs en sparplan och prioritering.